Mobiiliversio Piilota

Käytät ilmeisesti Internet Explorer 6 -selainta. Se on jo vanhentunut.
Turvallisemman ja luotettavamman käytön takaamiseksi suosittelemme, että päivität selaimesi johonkin seuraavista:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Some ja Lifestyle

Kuvaaminen heikossa valossa voi usein olla haastavaa, ja lopputuloksena voi olla tummia ja tärähtäneitä kuvia, mutta näitä vinkkejä seuraamalla voit kuvat mahtavia otoksia sisätiloissa ja heikossa valossa Olympus PEN kamerallasi - lopputulos on paljon kirkkaampi ja terävämpi kuin millään älypuhelimella.

VAKAUTA KAMERASI

Heikossa valossa kuvaaminen edellyttää usein pidempää valotusaikaa, ja tämä saa aikaan liike-epäterävyyttä kuvissa, jos kuvaat käsivaralta. Et kuitenkaan tarvitse kallista jalustaa. Jopa vain kirjapino tai pöytä riittää vakauttamaan kamerasi ja vähentämään tärinää, ja lopputulos on terävämpi. Jos haluat edelleen kuvata pystykuvia, valitse vain 3:4-kuvasuhde Super Control -valikosta.

ASETUKSET

Jos haluat, että sisä- ja hämäräkuvistasi tulee kirkkaita, kokeile eri asetuksia. Valotusajan pidennys, aukon suurennus ja ISO-arvon nostaminen laskevat kameraan enemmän valoa, ja kuvista tulee kirkkaammat, mutta jos kuvaat edelleen AUTO-tilassa ja haluat kirkkaampia kuvia, kokeile siirtyä P-tilaan/ohjelma-automatiikkatilaan. Tässä tilassa kamera valitsee puolestasi aukon ja valotusajan asetukset, mutta voit säätää valotusta pyörittämällä kameran päällä olevaa säätöpyörää. Näet, miten kuva muuttuu kirkkaammaksi ja tummemmaksi, kun napsautat pyörää vasemmalle tai oikealle. Tämä on hieno tapa säätää Olympus PEN kameran asetuksia, kun haluat kirkkaampia kuvia. Jos et vielä ole saavuttanut hakemaasi, jatka kirkkauden säätämistä joko suuremmaksi tai pienemmäksi automaattitilassa vaivattomasti kosketusnäytön kautta.

Jos myös koet, että sisäkuvasi ovat hieman liian lämpimiä tai kellertäviä, varmista, että F-asetusvalikon PIDÄ VÄRIT LÄMPIMINÄ asetus on POIS. Jos et vielä koe olevasi valmis sukeltamaan valikkoon, säädä lämpöä kosketusnäytöltä.

KÄYTÄ OI SHARE -SOVELLUSTA

Jos aiot kuvata omakuvia sisätiloissa, Olympus OI Share on juuri sinua varten. Kun olet yhdistänyt kamerasi älypuhelimeesi yhdysrakenteisella Wi-Fi-yhteydellä, voit seurata itseäsi älypuhelimestasi live-esikatselutilassa ja ottaa kuvia, muuttaa asetuksia ja luoda mukautettuja itselaukaisinasetuksia sovelluksesta käsin. Voit kuvata sisätiloissa luomalla mukautetun itselaukaisimen vähintään 2 sekunnin tauolla kunkin otoksen välissä, jolloin ehdit vaihtamaan asentoa ja pysymään paikallasi kuvan taltoimiseksi terävänä.

OBJEKTIIVIT

Kit-objektiivisi voi taltioida kuvia heikossa valossa, jos noudatat yllä olevia vinkkejä, mutta sen suurin aukko on F3.5, joten se ei toimi heikossa valossa niin hyvin kuin suuremmalla aukolla varustetut objektiivit. Esimerkiksi M.Zuiko Digital 25mm F1.8 objektiivin aukko voidaan avata F1.8:aan, joten se soveltuu paljon paremmin hämäräkuvaukseen. Tämän objektiivin avulla voit taltioida entistä kirkkaampia ja terävämpiä kuvia sekä sisällä että illalla kauniisti sumenevalla taustalla.

Toivottavasti vinkeistä on ollut hyötyä sinulle sisä- ja hämäräkuvaukseen Olympus PEN kameralla. Kokeile itse ja nauti!

Kirjoittaja ja kuvaaja: Debs Stubbington

Kuvagalleria

Kaikki kuvat on otettu seuraavalla kalustolla