Mobiiliversio Piilota

Käytät ilmeisesti Internet Explorer 6 -selainta. Se on jo vanhentunut.
Turvallisemman ja luotettavamman käytön takaamiseksi suosittelemme, että päivität selaimesi johonkin seuraavista:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Some ja Lifestyle

Omakuvien kuvaaminen Olympus PEN kameralla on hyvin helppoa Olympus OI Share -sovelluksen kautta. Mikset pyrkisi suurempaan luovuuteen omakuvissasi ja kuvaisi hauskoja kuvia hyödyntämällä kotoasi löytyvää rekvisiittaa?

Tässä muutamia ideoita, joiden avulla pääset alkuun omakuvauksessa:

Avain vaivattomiin omakuviin Olympus PEN kameralla on Olympus OI Share sovellus. Jos et ole jo käyttänyt sovellusta, niin lataa se itsellesi heti. Sen jälkeen voit yhdistää kamerasi nopeasti älypuhelimeesi Olympus PEN kameran yhdysrakenteisella wi-fi-ominaisuudella, ja valitse OI Share sovelluksessa kauko-ohjaustoiminto. Tässä toiminnossa voit tarkastella itsesi tai kohteesi live-esikatselukuvaa kameran kautta suoraan älypuhelimen näytöllä, ja ottaa kuvan sovelluksen laukaisinpainikkeella. Sovelluksen kautta voit myös muuttaa asetuksia, luoda mukautettuja itselaukaisimia ja tarkentaa napauttamalla. Tämä on ihanteellinen omakuvia varten, sillä se mahdollistaa kuvan sommittelun siten, että olet itse mukana, ja itselaukaisintoimintojen avulla voit ottaa kuvan napauttamalla, jolloin puhelimen laskemiseen ja kuvausasennon ottamiseen jää kosolti aikaa. Kuvien ottamisen jälkeen voit selata niitä nopeasti, jos haluat vaikka tehdä muutoksia asetuksiin, ja tuoda kuvat suoraan älypuhelimeen.

Voit myös tehdä omakuvistasi makeammat – jospa lisäisit kuvaan vähän rekvisiittaa?

Kuplat

Kuplat toimivat hauskana kuvarekvisiittana. Haltuunotto ei aina ole helppoa, ja sinun on luotava oma itselaukaisin, joka taltioi useita kuvia purskeena, ja yrittää saada otokseen putoavia kuplia. Mutta ne ovat kummatkin erinomaista ja edullista rekvisiittaa. Yritä puhaltaa niitä kuvan etualalle lisätäksesi syvyyttä ja mielenkiintoa kuvaasi. Voit myös puhaltaa niitä ylös ilmaan juuri ennen kuin suljin laukeaa, jolloin saat kuvan kuplista vajoamassa edessäsi.

Voit käyttää värikästä taustaa, jolloin kuplien värikäs pinta erottuu entistä selvemmin.

Kukat

Kukkia voi käyttää hyvin monella tapaa värikkyyden ja elävyyden lisäämiseksi omakuviisi. Tuo ne kuvan etualalle ja tarkenna itseesi niiden takana, jolloin kuvaan syntyy mielenkiintoinen lisäulottuvuus. Voit myös leikitellä värikkäillä kukilla nostamalla ne ylös kasvoillesi ja silmillesi veikeän lopputuloksen saamiseksi, tai kiinnitä hiuksiisi yksi kukka kauniiksi yksityiskohdaksi.

Heijastukset

Peili on hyvin helppo rekvisiitta, joka lisää mielenkiintoisen elementin omakuviisi. Heijastusten luomiseen voidaan käyttää mitä tahansa eteispöydän peilistä pienempään – jopa käsipeilejä. Kokeile kuvata takapuolelta käsin siten, että kasvosi heijastuvat peilistä, jolloin tuloksena on ainutlaatuinen muotokuva, ja hyödynnä kauko-ohjauksen Live-esikatselutilaa. Olympus OI Share sovelluksessa näet helposti, miltä kuvasi näyttää, kun selkäsi on kameraa kohti, ja näyttöä napauttamalla voit varmistaa, että kamera tarkentaa heijastukseesi.

Voit käyttää monenlaista muuta rekvisiittaa kuvissasi, kuten confettia tai valosarjoja, joten mikset kokeilisi kuvata hauskoja omakuvia itse Olympus PEN kamerallasi ja OI Share sovelluksella.

Kirjoittaja ja kuvaaja: Debs Stubbington

Kaikki kuvat on otettu seuraavalla kalustolla