Mobiiliversio Piilota

Käytät ilmeisesti Internet Explorer 6 -selainta. Se on jo vanhentunut.
Turvallisemman ja luotettavamman käytön takaamiseksi suosittelemme, että päivität selaimesi johonkin seuraavista:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Sosiaalinen ja Lifestyle

Nimeni on Fiona Bishop. Kuvaan ihmisiä, ja olen erikoistunut muoto- ja hääkuvaukseen. Olen kuvannut ihmisiä pienistä lapsista korkeaan ikään varttuneisiin jo yli 10 vuoden ajan.
Vuonna 2015 päätin keskittyä valokuvauksen uusimpaan innovaatioon; peilittömiin kameroihin. Lyhyen testikuvauksen jälkeen ihastuin nopeasti Olympus E-M1 ‑kameraan. Pieneen ja kevyeen Olympukseen verrattuna 4 kg:n painoinen SLR-kamerani oli raskas ja hankala. Siirtyminen Olympus-käyttäjäksi oli helppo valinta. Olen kuvannut E-M1 Mark II ‑kameralla tammikuusta lähtien, ja olen innoissani viimeisimmästä kehityksestä.

Haluan ottaa teidät kaikki mukaani hääreportaasi-tyyliseen kuvaussessioon. Häät ovat yksi elämän kauneimmista päivistä. Kun päivä taltioidaan valokuvina, voimme elää erityiset hetket uudelleen ja jakaa muistot lastenlastemme kanssa myöhempinä vuosina. Näen hääkuvauksen kaikkien valokuvausgenrejen huippuna. Hääpäivä lentää ohitse ja jokainen hetki tulisi ikuistaa kauniisti, nopeasti ja tarkasti. Se on haastava ala, jossa yhdistyy monia eri puolia valokuvauksesta. Hääkuvaaja käyttää tavallisesti 9–15 tuntia päivästä kameran takana. Kuvaustoimeksiannot koostuvat sekä valmistelluista kuvista että tilannekuvista päivän aikana. Makrokuvat on luotava. Meidän on myös taltioitava tapahtuman henki kuvaamalla arkkitehtuuria tai maisemia. Ja herkullinen ruoka sekä kakut on myös kuvattava. Otettujen kuvien monimuotoisuus on juuri se, mikä tekee hääkuvauksesta niin viehättävää.

Kaikkien häiden taustalla on erityinen rakkaustarina

Morsian ja sulhanen, Muriel ja Fabian, tapasivat nuorina. He kasvoivat yhdessä samassa lastentarhassa Itä-Sveitsissä, ja myöhemmin he rakastuivat. Nuoripari meni naimisiin kauniissa Diessenhofenin kaupungissa Reinin varrella.

Pidän siitä, miten äänettömästi kamera taltioi kuvat häissä. Kauniit ja luonnolliset kuvat voidaan ottaa huomaamatta seremoniaa ja juhlallisuuksia häiritsemättä.
Uusi E-M1 Mark II taltioi täydellisiä kuvia myös pimeissä kirkoissa aina korkeille ISO-herkkyyksille asti. Mainion kuvanvakaajan ansiosta voin käyttää hitaampia valotusaikoja. Pidän hääkuvaamisesta siten, että kamera on kädessäni, ja se pysyy siinä luotettavan hihnan ansiosta. Vuosien kokemuksen jälkeen olen vakuuttunut siitä, että se on paras tapa.
Otin Nikon-kamerani mukaan viimeiselle kuvaustoimeksiannolle hääjuhlaan uuden Olympus E-M1 ‑kameran kanssa vain varmuuden vuoksi. Parempi katsoa kuin katua; Olympus 60 mm makro-objektiivi ei ollut vieläkään paikalla päivän päätteeksi. Huikeat lähikuvat saivat minut täysin vakuuttuneeksi

Halusin taltioida sormukset täydellisesti, joten ajattelin noutaa toisen laukkuni autosta. Mutta kuten hääjuhlissa tavallisesti käy, laukun noutamiseen ei jäänyt tarpeeksi aikaa. Tein nopean päätöksen ja kuvasin sormukset ilman makroa. Ajattelin korvata makrokuvat myöhemmin illalla. Yllätyksekseni huomasin kuitenkin, ettei minun tarvinnut ottaa kuvia etäämpää tai lavastaa tilannetta uudelleen illalla. Tämä oli mahdollista Olympus-objektiivien erittäin pienen lähitarkennusetäisyyden ansiosta. En ollut koskaan aiemmin nähnyt mitään tällaista. Kameran lähikuvausominaisuudet tekevät hääkuvauksesta hyvin joustavaa. On hämmästyttävän helppoa vaihtaa tämän tilan ja raportoinnin välillä nopeasti muuttuvissa tilanteissa. En enää voisi kuvitella työskenteleväni ilman tätä joustavuutta.
Autenttinen ja luonnollinen

Laadukkaiden tilannekuvien ottaminen morsiamesta ja sulhasesta sekä heidän vieraistaan ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa. Kuvaajan on oltava ikään kuin näkymätön. Parhaat kuvat syntyvät, kun vieraat eivät tiedä, että heitä kuvataan. Keveytensä ja kompaktin kokonsa ansiosta näkymättömäksi tekeytyminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Aluksi olin huolissani, pidetäänkö minua edes valokuvaajana, kun en kantanut isoa ja pitkää objektiivia mukanani. Mutta tämän pelko osoittautui turhaksi jo pitkän aikaa sitten. Loppujen lopuksi vain seuraavalla on merkitystä: jos otat laadukkaita kuvia, et tarvitse huomiota herättävää kameraa osoittamaan, että olet valokuvaaja.

Pidän pienikokoisesta kotelosta ja siitä, että voin ottaa kuvia ilman akkukahvaa. Näin ollen voin toimia paljon huomaamattomammin, eikä minun tarvitse raahata turhaa painoa mukanani.

Hienostunut ja rohkea

Kamerani on pieni ja kätevä, mutta silti se sisältää kaiken tarvitsemani ja paljon muutakin Kasvontunnistustoiminto on erittäin hyödyllinen, kun otan tilannekuvia nopeasti, ja olen yllättynyt sen tarkkuudesta ja nopeudesta. LiveView-tehosteen avulla saan turvallisuuden tunteen, ja innovatiivinen taittuva näyttö mahdollistaa mahtavat perspektiivit, joita oli hyvin hankala kuvata aiemmin.Lyhyesti sanottuna olen hyvin tyytyväinen uuteen Olympus-kalustooni sen mahdollistamista kuvaustilanteista.

Kirjoittaja ja kuvaaja: Fiona Bischof

Kaikki kuvat on otettu seuraavalla kalustolla