Mobiiliversio Piilota

Käytät ilmeisesti Internet Explorer 6 -selainta. Se on jo vanhentunut.
Turvallisemman ja luotettavamman käytön takaamiseksi suosittelemme, että päivität selaimesi johonkin seuraavista:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Sosiaalinen ja Lifestyle

Jokainen haluaa tietää, miten kehittää Instagramiaan ja erottautua kuvillaan ja tilillään. Olympus PEN pursuaa toimintoja, jotka tekevät mahtavien kuvien luomisesta ja lataamisesta Instagramiin helpompaa kuin koskaan ennen – tässä muutama huippuvinkki!

Väriteeman säilyttäminen

Vaikka onkin tärkeää, että jokainen yksittäinen kuva on hieno, Instagram-fiidisi yleisilme on myös tärkeässä osassa. Jos kuvillasi on yhteinen väriteema, syötteestäsi tulee yhtenäisempi. Kuvasi voivat esimerkiksi olla vaaleita/vaaleansävyisiä, tai ehkäpä syötteesi on lämpimämpi ja sisältää enemmän oranssin ja keltaisen sävyjä. Voit varmistaa, että Olympus PEN ‑kamerasi on määritetty taltioimaan kuvat lämpimämmillä tai kylmemmillä sävyillä automaattisesti jo kuvaushetkellä. Paina MENU – HAMMASPYÖRÄKUVAKE – SELAA KOHTAAN F – WB AUTO. Täällä voit valita Säilytä lämmin väri ‑kohtaan POIS tai PÄÄLLÄ.

Huomioi kuvasuhde

Voit pitää syötteesi yhtenäisenä kuvaamalla kaikki kuvasi samalla kuvasuhteella. Olympus PEN antaa sinun valita, minkä kuvasuhteen haluat käyttöösi, mukaan lukien neliömäinen 1:1, joten voit sommitella kuvasi täydellisesti ilman tarvetta rajata sitä neliömäiseksi myöhemmin, mikä helpottaa kuvaamista huomattavasti. Voit säätää kuvasuhdetta Super Control -valikossa. Paina OK, ja se löytyy keskeltä oikealta. Vaihtoehdot ovat 4:3, 16:9, 3:2, 1:1 ja 3:4.
Huomaa, että jos kuvasuhteena on 4:3 tai 3:4, sinun on rajattava kuvaasi hieman Instagramin 5:4-muotokuvasuhdetta varten, joten muista jättää kuvaan ylimääräistä tilaa ottohetkellä.


Hyödynnä Olympus PEN ‑kameran taittuvaa näyttöä

Yksi Olympus PEN ‑kameran erinomaisista ominaisuuksista on taittuva näyttöruutu, joka varmasti helpottaa kuvaamista. Jos luot flatlay-asetteluja, voit ottaa täydellisen kuvan kohtisuoraan asettelun yläpuolelta kääntämällä taittuvan näytön itseesi päin, eikä sinun enää tarvitse kurottautua yli nähdäksesi näytön.
Kun taitat näytön ulospäin itseesi päin ja ojennat sen ylös, annosten kuvaaminen esimerkiksi ravintolassa helpottuu. Voit pitää kameraa korkealla itsesi yläpuolella ja sommitella annoksesi näytölle helposti.
Näytön taittaminen ylöspäin helpottaa kohteiden kuvaamista alhaalta käsin. Olipa kyseessä täydellinen kenkäkuva tai katumaisema maan tasolta, näytön ansiosta sinun ei tarvitse laskeutua kameran tasolle täydellistä sommittelua varten.
Taittuva näyttö kääntyy myös kokonaan alaspäin, joten voit napata selfien vaivatta syötteeseesi. Kamerassa on e-Portrait-toiminto, joka toimii AUTO-tilassa ja silottaa ihon sävyt, mutta Olympus PEN ‑kosketusnäytön avulla voit napauttaa laukaisinta, ja kamera ottaa kuvan vasta 2 sekunnin kuluttua, joten sinulla on kosolti aikaa hioa poseeraus täydelliseksi..

Tartu kahvasta

Yksi Olympus PEN ‑kameran hyödyllisistä toiminnoista, joka helpottaa Instagram-kuvausta, on sommitteluruudukko. Se löytyy kohdasta VALIKKO-HAMMASPYÖRÄT – VALIKKO C1 – NÄKYVÄ RUUDUKKO. Jos symmetria on tärkeä osa syötettäsi, ensimmäinen ruudukko auttaa täydellisessä sommittelussa, mutta jos kohde on aina aivan keskellä ruutua syötteessäsi, vaihtoehdot 4 ja 5 auttavat tässä. Ruudukkonumero 6, joka koostuu kahdesta viivasta ylhäällä ja alhaalla, on käytännöllinen maisemia kuvattaessa, jotta saat horisontin vaakasuoraksi. Harkitse sommitteluruudukon päällekytkemistä ja katso, auttaako se sinua täydellisen Instakuvan taltioinnissa.

Wi-Fi-kuvat suoraan puhelimeesi

Olympus PEN ‑kameran paras toiminto on ilman muuta yhdysrakenteinen Wi-Fi. Olympus OI.Share ‑sovelluksen avulla voit yhdistää Olympus PEN ‑kamerasi puhelimeesi, siirtää ottamasi kuvat nopeasti ja ladata ne suoraan Instagramiin. Valitse Tuo kuvia ‑toiminto, niin voit selata kaikkia ottamiasi kuvia ja sitten tuoda niitä, tallentaa ne puhelimeesi ja jakaa ne suoraan Instagramiin – niin helppoa se on!
Tässä vain muutama tapa hyödyntää joitakin Olympus PEN ‑kameran ominaisuuksista, jotka voivat piristää Instagramiasi, ja mikä tärkeintä, nopeuttaa ja helpottaa parhaiden otostesi jakamisesta sovellukseen.
Pysy kuulolla, lisää Olympus PEN ‑vinkkejä ja niksejä on tulossa.

Kirjoittaja ja kuvaaja: Debs Stubbington

Kuvagalleria

Kaikki kuvat on otettu seuraavalla kalustolla