Mobiiliversio Piilota

Käytät ilmeisesti Internet Explorer 6 -selainta. Se on jo vanhentunut.
Turvallisemman ja luotettavamman käytön takaamiseksi suosittelemme, että päivität selaimesi johonkin seuraavista:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Tietoja rinnakkaistuontituotteista (niin sanotuista harmaan tuonnin tuotteista)

Mikä on rinnakkaistuontituote?

Rinnakkaistuonnilla tarkoitetaan tavaroiden yleensä kaupallista maahantuontia, jossa käytetään muuta kuin valmistajan valtuuttamaa jakelutietä. Valmistajan jakeluverkko kierretään tahallisesti. Rinnakkaistuonti eli harmaa tuonti tapahtuu ilman OM Digital Solutionsin suostumusta, eikä rinnakkaistuontituotteita ole tarkoitettu myyntiin Euroopassa.

OM Digital Solutions tekee yhteistyötä vain OM Digital Solutionsin nimellä tavaroita myyvien valtuutettujen myyjien ja jälleenmyyjien kanssa. Luettelo valtuutetuista myyjistä on verkkosivullamme kohdassa Dealer Locator.

Mitä etuja saavutetaan käyttämällä Euroopan markkinoille tarkoitettuja tuotteita?

Euroopassa myytäviksi tarkoitetut tuotteet täyttävät kuluttajansuojaa koskevien eurooppalaisten määräysten ehdot. Käyttöohje ja turvallisuusohjeet on laadittu äidinkielelläsi, joten ne on helppo lukea. Sen lisäksi voit korjauttaa Olympus-tuotteesi takuun puitteissa valtuutetuissa korjaamoissa. Säästät kustannukset, joista joutuisit muuten vastaamaan itse. Euroopan markkinoille tarkoitettuihin tuotteisiin lukeutuvat Euroopassa käytettäviksi soveltuvat lisävarustetuotteet. Käyttöönotto ei edellytä kalliiden lisävarusteiden ostamista.

Mistä rinnakkaistuontituotteen tunnistaa?

Ensimmäinen merkki rinnakkaistuonnista on tuotteen myyntihinta. Rinnakkaistuontituotteen myyntihinta on usein merkittävästi alle valmistajan antaman ei-sitovan hintasuosituksen. Tuotetta ei aina toimiteta alkuperäispakkauksessa.

Ole erittäin varovainen tehdessäsi ostoksia verkossa. OM Digital Solutions lähettää tuotteensa aina niin kutsutulta Euroopan talousalueelta (ETA). Euroopan talousalueeseen kuuluvat Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Itävalta, Irlanti, Italia, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekin tasavalta, Unkari, Viro ja Yhdistynyt kuningaskunta. Jos Olympus-tuote lähetetään esimerkiksi Aasiasta, kyseessä on ehdottomasti harmaatuontituote.

Joissain tapauksissa myyjä ei tullaa harmaatuontituotetta oikein eikä maksa veroa sovellettavien lakien ja säännösten mukaisesti. Tällöin sinun on maksettava tuontitulli.

Myös toimituksen laajuus voi olla epäilyttävä. Olympus-tuotteen toimituslaajuuteen kuuluvat aina samat elementit Euroopan talousalueella. Jos kyseessä on harmaatuontituote, toimitetut lisävarusteet voivat erota luonteeltaan ja laajuudeltaan virallisessa OM Digital Solutions -liikkeessä myydyistä, eivätkä ne välttämättä sovellu Euroopan markkinoille.

Lisäksi jokaisen tuotteen takuukortti on tutkittava huolellisesti. Jos on välittömästi selvää, että takuukortti ei ole OM Digital Solutionsin myöntämä tai se jopa puuttuu, ostettu tuote on harmaatuontituote. Tässä on esimerkki takuukortistamme.

Mitä seuraamuksia rinnakkaistuontituotteen ostamisesta on minulle?

1. Tuotetta koskevia takuuvaateita ei voi esittää.
2. Tuotetta ei voi rekisteröidä esimerkiksi lisähuoltopalveluita varten.
3. Osallistuminen eurooppalaisiin kampanjoihin ei ole mahdollista.
4. Myyjälle kohdistuvien palautusvaateiden esittäminen voi olla ongelmallista, jos myyjän kotipaikka on Euroopan talousalueen ulkopuolella.