Mobiiliversio Piilota

Käytät ilmeisesti Internet Explorer 6 -selainta. Se on jo vanhentunut.
Turvallisemman ja luotettavamman käytön takaamiseksi suosittelemme, että päivität selaimesi johonkin seuraavista:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

  • Suomi

    Maakohtaiset sivut

Tietoja rinnakkaistuontituotteista (niin sanotuista harmaan tuonnin tuotteista)

Mikä on rinnakkaistuontituote?

Rinnakkaistuonnilla tarkoitetaan tavaroiden yleensä kaupallista maahantuontia, jossa käytetään muuta kuin valmistajan valtuuttamaa jakelutietä. Valmistajan jakeluverkko kierretään tahallisesti. Rinnakkaistuonti eli harmaa tuonti tapahtuu ilman Olympuksen suostumusta, eikä rinnakkaistuontituotteita ole tarkoitettu myyntiin Euroopassa.

Olympus tekee yhteistyötä vain Olympuksen nimellä tavaroita myyvien valtuutettujen myyjien ja jälleenmyyjien kanssa. Luettelo valtuutetuista myyjistä on verkkosivullamme kohdassa Dealer Locator.

Mitä etuja saavutetaan käyttämällä Euroopan markkinoille tarkoitettuja tuotteita?

Euroopassa myytäviksi tarkoitetut tuotteet täyttävät kuluttajansuojaa koskevien eurooppalaisten määräysten ehdot. Käyttöohje ja turvallisuusohjeet on laadittu äidinkielelläsi, joten ne on helppo lukea. Sen lisäksi voit korjauttaa Olympus-tuotteesi takuun puitteissa valtuutetuissa korjaamoissa. Säästät kustannukset, joista joutuisit muuten vastaamaan itse. Euroopan markkinoille tarkoitettuihin tuotteisiin lukeutuvat Euroopassa käytettäviksi soveltuvat lisävarustetuotteet. Käyttöönotto ei edellytä kalliiden lisävarusteiden ostamista.

Mistä rinnakkaistuontituotteen tunnistaa?

Ensimmäinen merkki rinnakkaistuonnista on tuotteen myyntihinta. Rinnakkaistuontituotteen myyntihinta on usein merkittävästi alle valmistajan antaman ei-sitovan hintasuosituksen. Tuotetta ei aina toimiteta alkuperäispakkauksessa.

Erityisesti verkossa tehtävissä ostoksissa on oltava varovainen. Olympus lähettää tuotteensa aina Euroopan talousalueen (ETA) sisältä. Euroopan talousalueeseen kuuluvat Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Puola, Portugali, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro. Jos Olympus-tuote toimitetaan esimerkiksi Aasiasta, kyseessä on selvästi rinnakkaistuontituote.

Rinnakkaistuontituotteista myyjältä ei usein peritä määräysten mukaisesti tullimaksuja ja veroja. Niistä perittävät tuontitullit ja -maksut koituvat silloin sinun maksettaviksesi.

Myös toimituksen sisältö voi poiketa normaalista. Euroopan talousalueella Olympus-tuotteiden toimitussisältö on aina sama. Jos kyse on rinnakkaistuontituotteesta, mukana toimitettujen tarvikkeiden malli ja määrä voi poiketa virallisen Olympus-kaupan toimittamista ja olla Euroopan markkinoille soveltumatonta.

Lisäksi jokaisen tuotteen takuukortti on tarkistettava huolellisesti. Jos on havaittavissa, että takuukortti ei ole Olympus Europan laatima tai takuukortti puuttuu kokonaan, ostettu tuote on rinnakkaistuotu. Tässä on esimerkki takuukortistamme:

Mitä seuraamuksia rinnakkaistuontituotteen ostamisesta on minulle?

1. Tuotetta koskevia takuuvaateita ei voi esittää.
2. Tuotetta ei voi rekisteröidä esimerkiksi lisähuoltopalveluita varten.
3. Osallistuminen eurooppalaisiin kampanjoihin ei ole mahdollista.
4. Myyjälle kohdistuvien palautusvaateiden esittäminen voi olla ongelmallista, jos myyjän kotipaikka on Euroopan talousalueen ulkopuolella.