• Suomi

Pidä kamerastasi hyvää huolta

Koska käytämme vain korkealaatuisimpia materiaaleja, Olympus-kamerat antavat sinulle vuosien huolettoman käytön ja kuvaamisen ilon. Jos ongelmia ilmenee, Olympus korjaa kamerasi nopeasti ja asiantuntevasti. Lisätietoja saat korjauspalvelupisteistämme.

Select a topic

Kameran puhdistus

Ulkokuori

Pyyhi kevyesti pehmeällä kankaalla. Jos kamera on hyvin likainen, kastele kangas miedossa saippuavedessä ja väännä hyvin. Pyyhi kamera nihkeällä kankaalla ja kuivaa se sitten kuivalla kankaalla. Jos olet käyttänyt kameraa rannalla, puhdista se kankaalla, joka on kastettu puhtaaseen veteen ja väännetty hyvin.

Objektiivi
Puhalla pöly pois objektiivista kaupasta saatavalla käsipuhaltimella. Käytä pientä määrää linssinpuhdistusliuosta linssinpuhdistuspaperiin ja pyyhi objektiivi kevyesti.

LCD-näyttö
Pyyhi kevyesti kuivalla kankaalla.

Kuvakortti, akku ja laturi
Pyyhi kevyesti kuivalla kankaalla.

Varoitus

Älä käytä voimakkaita liuottimia, kuten bensiiniä tai alkoholia, tai kemiallisesti käsiteltyjä kankaita. Puhdistus tulisi tehdä vain akun ollessa poistettuna tai verkkolaitteen irrotettuna.Hometta voi muodostua linssin pinnalle, jos linssi jätetään likaiseksi tai kosteaksi.

Kosteuden tiivistyminen kameran sisään

Mitä on kosteuden tiivistyminen?
Kun ulkona on kylmää, ilman vesihöyry jäähtyy nopeasti ja muuttuu pieniksi vesipisaroiksi. Tiivistyminen tapahtuu, kun kamera viedään äkkiä kylmästä ilmasta lämpimään huoneeseen.

Kosteuden tiivistymisen ehkäiseminen
Viedessäsi kameran äkillisesti kylmästä lämpimään paikkaan, laita se muovipussiin ja sulje pussi mahdollisimman ilmatiiviisti. Jätä kamera pussiin noin yhdeksi tunniksi kunnes kamera sopeutuu lämpötilaeroon.

Kameran säilytys

Jos et aio käyttää kameraa pitkään aikaan, poista akku ja kortti ja säilytä kameraa viileässä, kuivassa ja hyvin tuuletetussa paikassa.
Sinun tulisi ladata akku silloin tällöin ja käyttää kameraa pitääksesi sen toimintakunnossa.